Vihamij

Vihamij

Vihamij is een technische groothandel met een breed productenpakket voor afbouw, installatie en onderhoud. Eigenlijk hebben ze alles in huis wat je nodig hebt om een compleet huis te bouwen. CV, sanitair, klimaatbeheersing, elektra, bouwmaterialen: ze leveren het allemaal. Aan bedrijven en consumenten. Klanten kunnen terecht bij één van de 37 vestigingen in het land, of online in de uitgebreide webshop. De service is goed, want vandaag besteld, is morgen geleverd. En dat geldt voor alle 26 laadmeters die iedere dag worden verzonden. Een belofte waarin Van den Heuvel Logistiek een grote rol speelt, met een goed dekkend netwerk, heldere communicatie en overzichtelijke klantrapportages.

Als adjunct directeur Logistiek en ICT bij Vihamij toetst Hans Mom regelmatig de Service Level Agreement (SLA) van het transport en vervoer. Voorheen vervoerden ze de spullen allemaal zelf. Hans legt uit waarom ze de overstap hebben gemaakt naar Van den Heuvel Logistiek: “Tot 2011 regelden we het vervoer helemaal zelf. We maakten de planningen, de routes, leverden alles in eigen beheer af. Toen we eens goed naar de kosten gingen kijken, zagen we dat er een flinke besparing op transportkosten mogelijk was. Namelijk door het uit te besteden. Na een selectietraject van driekwart jaar, kozen we vol vertrouwen voor Van den Heuvel Logistiek.”

"Dankzij Van den Heuvel Logistiek kunnen wij onze klantbelofte 'vandaag besteld = morgen in huis' in heel Nederland waarmaken."

Hans Mom - adjunct directeur Logistiek en ICT, Vihamij

Lange buizen

Eén van de redenen dat Vihamij voor Van den Heuvel Logistiek koos, is doordat zij uitzonderingsgoederen kunnen transporteren. “Wij hebben heel veel langgoed in huis, zoals buizen. Dat zijn echt uitzonderingsgoederen en er zijn niet veel vervoersbedrijven die dat kunnen. Daarnaast is onze klantenservice enorm belangrijk: wij willen onze belofte ‘vandaag besteld, is morgen geleverd’ iedere dag weer waarmaken. Van den Heuvel Logistiek heeft een goed dekkend netwerk over heel Nederland, waardoor wij onze klanten op uitstekende wijze kunnen bedienen. Dat weegt voor ons zwaar. Ook de overzichtelijke klantrapportages zijn een pluspunt: dat werkt fijn. Van den Heuvel Logistiek kon dus het complete plaatje aanbieden.”

Een goed huwelijk

De relatie tussen Vihamij en Van den Heuvel Logistiek is goed. Natuurlijk gaat er ook ooit iets mis, maar dat wordt altijd netjes in overleg en zonder problemen opgelost. En dat is fijn. Hans vergelijkt het met een goed huwelijk: “Onze samenwerking is uitstekend. Het is net een huwelijk: er speel weleens iets, maar daar komen we altijd goed uit. Zolang je het maar met elkaar bespreekbaar maakt. En dat gaat goed. Communicatie is belangrijk. Wij weten op voorhand niet wat het volume zal zijn aan het eind van de dag. Onze planning heeft daarover contact met de planning van Van den Heuvel Logistiek. Zij zijn meestal goed bereikbaar, op hele erg piekmomenten na. Daarvoor hebben we dan ook begrip. Wij zijn tevreden!”

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.