Duurzaamheids­initiatieven

Duurzaam ondernemen is een breed begrip. We kunnen er veel over roepen, maar laten het vooral graag zien. Dit doen we het liefst samen met onze klanten en met onze ontvangers, want wij geloven erin dat je dan pas écht het verschil kunt maken. Zo helpen we elkaar om duurzamer te ondernemen. Waarop we inzetten? Dat vind je hieronder in het kort.

Duurzame inzetbaarheid

Onze mensen zijn onmisbaar en daar zijn we zuinig op. Daarom zorgen we ervoor dat zij zo comfortabel en veilig mogelijk kunnen werken. Zo heeft bijvoorbeeld iedere chauffeur een coach om te checken of alles nog goed gaat met die medewerker. Ook bieden we interne doorstroommogelijkheden, zodat medewerkers altijd een baan hebben die fysiek gezien goed bij ze past. Met “mijn gesprek” zijn we er voor onze medewerkers en luisteren we écht. Wij vinden een gezonde privé-werk balans belangrijk. Een kortere werkweek of een kortere werkdag, dat kan. Ontspanning is namelijk ook belangrijk. Om dat kracht bij te zetten bieden we een gratis en compleet Party-pakket aan, van partytent, tot springkussen en biertap. Van den Heuvel Logistiek moves your party! Tot slot is iedereen welkom bij ons: wij geloven dat iedereen talent heeft en geloven in inclusief ondernemen. Het is niet voor niets dat we een 'top 100 logistiek dienstverlener' zijn en we als Best in class zijn benoemd op duurzame arbeid en scholing. En daar zijn we best wel trots op.

Veiligheid en gezondheid

We hebben veel aandacht voor veilig werken. Bij ons op de werkvloer, buiten op de weg en bij onze klanten. Waar onze medewerkers ook zijn: ze werken veilig. Alle risico’s hebben we in beeld dankzij een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) en de gedragsregels zijn zwart op wit vastgelegd in een handboek. Ook is er een speciaal team ‘Risicomanagement & Veiligheid’ dat ervoor zorgt dat dit onderwerp standaard op onze agenda staat en altijd actueel is.

CO2-reductie

Wij realiseren ons dat wij als vervoerder CO2 uitstoten. Daarom zetten wij ons in om dit op allerlei manieren te beperken. Gelukkig kunnen we dat ook, door onze schaalgrootte. Denk aan een plansysteem voor de meest efficiënte routes, een heel erg dicht, fijnmazig netwerk, trainingen ‘zuinig rijden’ voor chauffeurs en de inzet van EcoCombi’s. Daarnaast staan wij ook open voor samenwerkingen op het gebied van hybride wagens en elektrische wagens. En tot slot door met rapporten onze klanten bewust te maken en met verbetervoorstellen te komen. Samen komen we verder.

Een keer sparren?

Graag! Dit is zomaar een greep uit onze duurzaamheidsinitiatieven. Nog liever sparren we met jou over kansen en mogelijkheden. We hebben niet voor niets al meerdere malen meegedacht en initiatieven aangeleverd bij regionale duurzaamheidsprojecten. Zo zorgen wij er samen voor dat we als partners zo duurzaam mogelijk ondernemen.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.