Van Wijhe Verf

Van Wijhe Verf

Als je al sinds 1916 een familiebedrijf bent, doe je iets goed. Heel goed. Koninklijke Van Wijhe Verf, bekend van de merken Wijzonol en Ralston, is zo’n bedrijf en levert al 105 jaar dag in, dag uit alles wat met verf en schilderen te maken heeft in de gehele Benelux en ver daarbuiten. En dat het liefst zo duurzaam mogelijk. Daarbij is het belangrijk dat de producten goed en slim worden vervoerd naar de klant. Het juiste product, op tijd, zonder beschadigingen en zo compact mogelijk. Om dat voor elkaar te krijgen, werkt Van Wijhe Verf met veel plezier samen met Van den Heuvel Logistiek. In 2021 hebben ze van januari tot november maar liefst 15.000 zendingen en heel wat liters verf geleverd. Dat is niet niks!

Dennis Hage is al jaren productiemanager bij Van Wijhe en houdt zich bezig met logistiek en productie. Waar hij eerst samenwerkte met Houtman Transport, is dat sinds de overname het team van Van den Heuvel Logistiek. En daarover is Dennis positief: “Als je het heel plat slaat, gaat logistiek alleen om de spullen van de ene plek naar de andere plek brengen. Maar daarbij komt meer kijken dan je denkt. Je moet zeker weten dat je het juiste product verzendt. Het moet op tijd geleverd worden, anders komen wij onze belofte aan de klant niet na. En het product moet heel blijven, anders wordt het met verf een enorme puinhoop. Daarnaast zijn de chauffeurs ons gezicht naar de klant toe, zij hebben het laatste contact. Doen zij het niet goed, dan doen wij het niet goed. Daarom is het belangrijk dat je een goed partnerschap hebt, waarover je tevreden bent.”

"De unieke vervoermethode van Van den Heuvel Logistiek is duurzaam én beschermt onze producten."

Dennis Hage - productiemanager, Van Wijhe 

Geen schade door palletranden

Als iets stuk gaat of niet goed wordt verzonden, moet het terug. Zonde van de rit. Van Wijhe Verf is dan ook altijd op zoek naar manieren om dat te voorkomen. Dennis vertelt: “Wij zorgen ervoor dat het altijd duidelijk is wanneer onze klant aanwezig is. Als Van den Heuvel Logistiek voor niets rijdt, is dat niet duurzaam. Daarnaast vervoeren we het liefst zo min mogelijk lucht: dankzij Van den Heuvel Logistiek kunnen we 70 of 80 pallets in een vrachtwagen kwijt, in plaats van 33. Nog unieker is dat de pallets speciale randen hebben, die onze producten beschermen. Dat scheelt enorm veel beschadigingen. Alles verloopt vlekkeloos en wij hebben er geen omkijken naar.”

Familiair contact

Veel contact is er als het goed is niet: want dat betekent dat alles goed verloopt. Maar gelukkig houden ze ook contact als dingen wél goed gaan. Heel belangrijk, vindt Dennis: “De chauffeurs zijn bij ons kind aan huis, we kennen alle jongens bij de voornaam. Het voelt bijna als collega’s en die waardering spreken we ook graag uit. Het contact is altijd prettig. Je merkt aan de gemoedelijke sfeer, korte lijnen en platte organisatie dat Van den Heuvel Logistiek ook een familiair bedrijf is.”

Samen op naar de toekomst

De samenwerking is wat Dennis betreft nog lang niet afgelopen: “We zijn heel tevreden, Van den Heuvel Logistiek levert kwaliteit. Als je merkt dat je zelfs na de coronahectiek van het afgelopen jaar nog steeds probleemloos door één deur kunt en goed samenwerkt, zegt dat genoeg. Als het nodig is, helpen we elkaar uit de brand. Als je een goede partner wilt die jou ontzorgt en aan wie je met een gerust hart het vervoer kunt overlaten, ben je bij Van den Heuvel Logistiek aan het juiste adres.”

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.