Van den Heuvel rondt overname Beentjes af

Van den Heuvel rondt overname Beentjes af

Op 1 oktober 2022 is Beentjes Transport overgenomen door Van den Heuvel Logistiek. De logistiek dienstverlener uit Uden en Heerde verstevigt hiermee zijn marktpositie op het gebied van 24-uur distributie in de Benelux. De vloot van Van den Heuvel Logistiek stijgt naar meer dan 200 trekkende eenheden.

De overname van Beentjes Transport past volgens Van den Heuvel Logistiek in de strategie om verder te groeien op het gebied van fijnmazige distributie, warehousing en crossdocking van goederen. Het betreft een uitbreiding van de bestaande activiteiten op het gebied van pallet- en collodistributie van business-to-business en leveringen aan consumenten.

Familiebedrijf Beentjes Transport heeft in standplaats Heerhugowaard een crossdock-locatie en bezit een vloot van 35 vrachtwagens. De logistiek dienstverlener is volgens de partijen goed gepositioneerd in Noord-Holland en heeft een sterke regionale positie in de markt. Directeur en mede-eigenaar Monique Beentjes zal haar werkzaamheden ongewijzigd voortzetten. Mede-eigenaren José Kramer-Beentjes en Ger Beentjes hebben ervoor gekozen om afscheid te nemen van Beentjes Transport. Vestigingsmanager Ron Grapendaal blijft verantwoordelijk voor de operatie in Heerhugowaard.

Beentjes: ‘Zorgvuldige overweging’

Aan de vijftig medewerkers hebben Monique, José en Ger Beentjes laten weten dat het besluit tot verkoop aan Van den Heuvel Logistiek is genomen na ‘zorgvuldige overweging en in het belang van de continuïteit van Beentjes Transport’. “We zijn al jaren een betrouwbare transporteur voor onze klanten en we staan voor verdere professionalisering richting onze medewerkers en klanten. Dat vraagt kwaliteit en een solide partner die we hebben gevonden in Van den Heuvel Logistiek, haar directie en eigenaar.”

Van den Heuvel Logistiek: ‘Culturen sluiten aan’

Maurik van den Heuvel, eigenaar van Van den Heuvel Logistiek: “De overname is een mooie uitbreiding van ons netwerk met een derde vestiging. De culturen van beide ondernemingen sluiten goed op elkaar aan en in de aard van de dienstverlening zijn we nagenoeg gelijk. Dit gaat ons zeker helpen bij de succesvolle integratie.”

Arjan van der Heijden, algemeen directeur van Van den Heuvel Logistiek, geeft aan dat de bedrijven elkaar tevens hebben gevonden op het thema duurzaamheid. “Samen zijn we nog beter in staat om oplossingen te bieden in de steeds meer beweeglijke transportvraag en groeiende vraag naar efficiëntere en duurzame transportbewegingen”, aldus Van der Heijden. “Door de goederenstromen van beide organisaties te combineren spreiden we pieken in transportvraag over een grotere capaciteit, vergroten we de bezettingsgraad van voertuigen en maken we meer efficiënte routes. Dit verlaagt de CO2- en stikstofuitstoot en stelt ons in staat een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke doelstellingen van onze klanten.” De bijdrage aan de maatschappelijke doelstellingen worden zichtbaar gemaakt aan klanten in rapportages.

Lagere uitstoot door stromen combineren, grotere bezettingsgraad en efficiëntere routes

‘Vertrouwen familiebedrijf toe aan Van den Heuvel Logistiek’

José Kamer-Beentjes en Ger Beentjes, tweedegeneratie en mede-aandeelhouders van Beentjes Transport: “In Van den Heuvel Logistiek hebben wij het bedrijf gevonden, dat wij ons mooie familiebedrijf toevertrouwen. Het biedt zowel ons personeel als onze klanten naar de toekomst de gewenste continuïteit en professionaliteit.”

Van den Heuvel Logistiek valt op in Top 100 Logistieke Dienstverleners

Van den Heuvel Logistiek maakte een grote sprong in de meest recente Top 100 Logistieke Dienstverleners. De logistiek dienstverlener staat op plek 80 (93 in 2021) en werd gemarkeerd als ‘best in class’ op innovatiethema Duurzame arbeid en scholing. De jury gaf aan Van den Heuvel Logistiek te kunnen zien als benchmark voor kleine organisaties. “Zij schrijven elementen over hun personeelsbeleid op die andere bedrijven kan inspireren.”

Van den Heuvel Logistiek telt meer dan 300 medewerkers. Na de overname exploiteert de logistiek dienstverlener een vloot van 200 voertuigen en 45.000 meter opslagcapaciteit.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.